در حالی که انواع خاصی از ماکارونی بدون گلوتن موجود است، پاستا فست فود حاوی گلوتن است.
گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم، جو و چاودار یافت می شود.
برای اکثر افراد، گلوتن به خوبی تحمل می شود و هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
با این حال، برای کسانی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند، خوردن غذاهای حاوی گلوتن میتواند پاسخ ایمنی را تحریک کرده و به سلولهای روده کوچک آسیب برساند.
برخی از افراد نیز ممکن است به گلوتن حساس باشند و ممکن است در نتیجه خوردن غذاهای حاوی گلوتن دچار مشکلات گوارشی شوند.
این افراد برای جلوگیری از علائم منفی باید از خوردن ماکارونی تهیه شده از گندم خودداری کنند. در عوض، غلات کامل بدون گلوتن مانند برنج قهوه ای یا کینوا را انتخاب کنید.
برای کسانی که بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن ندارند، گلوتن موجود در ماکارونی را میتوان بدون مشکل مصرف کرد.
غلات کامل از کل دانه گندم تهیه می شود. در نتیجه، فیبر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری نسبت به غلات تصفیه شده دارند.
خوردن غلات کامل با خطر کمتر بیماری قلبی، سرطان روده بزرگ، دیابت و چاقی مرتبط است.
با این حال، به خاطر داشته باشید که ماکارونی غلات کامل از آرد گندم کامل که پودر شده است تهیه می شود.
این فرآیند اثرات مفید غلات کامل موجود در ماکارونی را کاهش میدهد، زیرا دانههای با ذرات کوچکتر با سرعت بیشتری هضم میشوند و منجر به افزایش بیشتر قند خون میشوند.
بنابراین، فواید ماکارونی تهیه شده از غلات کامل با فواید غلات کامل دست نخورده مانند جو، برنج قهوه ای یا کینوا قابل مقایسه نیست.
با این حال، در حالی که تفاوت کمی در تأثیر پاستاهای تصفیه شده و غلات کامل بر سلامتی وجود دارد، ماکارونی که از غلات کامل تهیه می شود، اگر به دنبال کاهش وزن هستید، ممکن است انتخاب بهتری باشد.
نسبت به ماکارونی تصفیه شده کالری کمتری دارد و فیبرهای سیرکننده بیشتری دارد.
ماکارونی غلات کامل همچنین حاوی مقدار بیشتری از اکثر ریزمغذیها است، به غیر از ویتامینهای B، که در طی فرآوری دوباره به ماکارونی غنیشده اضافه میشوند.