چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های روی کره زمین است.مملو از آنتی اکسیدان هایی است که فواید سلامتی زیادی دارند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
بهبود عملکرد مغز
کاهش چربی
محافظت در برابر سرطان
کاهش خطر بیماری قلبی
حتی ممکن است مزایای سلامتی بالقوه بیشتری نیز وجود داشته باشد.
1. حاوی ترکیبات زیست فعال سالم است
چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی آبرسان است.گیاه چای سبز کیسه ای حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم است که آن را به نوشیدنی نهایی تبدیل می کند.چای سرشار از پلی فنول ها است که ترکیبات طبیعی هستند که دارای فواید سلامتی مانند کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان هستند.چای سبز حاوی کاتچینی به نام اپی گالوکاتچین-3-گالات (EGCG) است. کاتچین ها آنتی اکسیدان های طبیعی هستند که به جلوگیری از آسیب سلولی کمک می کنند و فواید دیگری را ارائه می دهند.
این مواد می توانند تشکیل رادیکال های آزاد را در بدن کاهش دهند و از سلول ها و مولکول ها در برابر آسیب محافظت کنند. این رادیکال های آزاد در پیری و بسیاری از انواع بیماری ها نقش دارند.
EGCG یکی از قوی ترین ترکیبات موجود در چای سبز است. تحقیقات توانایی آن را برای کمک به درمان بیماری های مختلف آزمایش کرده است. به نظر می رسد این یکی از ترکیبات اصلی است که به چای سبز خواص دارویی می دهد.
چای سبز همچنین دارای مقادیر کمی مواد معدنی است که می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. سعی کنید یک مارک چای سبز با کیفیت بالاتر انتخاب کنید، زیرا برخی از مارک های با کیفیت پایین تر می توانند حاوی مقادیر زیادی فلوراید باشند.
همانطور که گفته شد، حتی اگر برندی با کیفیت پایینتر انتخاب کنید، باز هم مزایا از هر خطری بیشتر است.
2. ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد
چای سبز همانند چای میوه به بیش از اینکه شما را هوشیار نگه دارد، ممکن است به تقویت عملکرد مغز نیز کمک کند.ماده اصلی فعال کافئین است که یک محرک شناخته شده است.
به اندازه قهوه حاوی قهوه نیست، اما به اندازه کافی برای ایجاد پاسخ بدون ایجاد اثرات تحریک آمیز مرتبط با مصرف بیش از حد کافئین است.کافئین با مسدود کردن یک انتقال دهنده عصبی بازدارنده به نام آدنوزین بر مغز تأثیر می گذارد. به این ترتیب، شلیک نورون ها و غلظت انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین را افزایش می دهد (4Trusted Source، 5Trusted Source).
تحقیقات به طور مداوم نشان داده است که کافئین می تواند جنبه های مختلف عملکرد مغز، از جمله خلق و خو، هوشیاری، زمان واکنش و حافظه را بهبود بخشد.با این حال، کافئین تنها ترکیب تقویت کننده مغز در چای سبز نیست. همچنین حاوی اسید آمینه L-theanine است که می تواند از سد خونی مغزی عبور کند.
L-theanine فعالیت انتقال دهنده عصبی مهار کننده GABA را افزایش می دهد که اثرات ضد اضطرابی دارد. همچنین دوپامین و تولید امواج آلفا را در مغز افزایش می دهد.
مطالعات نشان می دهد که کافئین و L-theanine می توانند اثرات هم افزایی داشته باشند. این بدان معنی است که ترکیب این دو می تواند اثرات بسیار قدرتمندی در بهبود عملکرد مغز داشته باشد.به دلیل L-theanine و دوز کمی از کافئین، چای سبز ممکن است به شما نوع بسیار ملایم و متفاوتی نسبت به قهوه بدهد.بسیاری از مردم گزارش می دهند که در مقایسه با قهوه، انرژی پایدارتری دارند و بازدهی بسیار بیشتری در نوشیدن چای سبز دارند.
3. چربی سوزی را افزایش می دهد
اگر به لیست مواد تشکیل دهنده هر مکمل چربی سوزی نگاه کنید، به احتمال زیاد چای سبز در آن وجود خواهد داشت.
این به این دلیل است که طبق تحقیقات، چای سبز تازه می تواند چربی سوزی را افزایش داده و سرعت متابولیسم را افزایش دهد.
در یک مطالعه که شامل 10 مرد سالم بود، مصرف عصاره چای سبز تعداد کالری سوزانده شده را تا 4 درصد افزایش داد. در مورد دیگری که شامل 12 مرد سالم بود، عصاره چای سبز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف می کردند، اکسیداسیون چربی را 17 درصد افزایش داد
با این حال، برخی از مطالعات روی چای سبز هیچ افزایشی در متابولیسم نشان نمیدهند، بنابراین اثرات ممکن است به فرد و نحوه تنظیم این مطالعه بستگی داشته باشد.کافئین همچنین ممکن است با بسیج اسیدهای چرب از بافت چربی و در دسترس قرار دادن آنها برای استفاده به عنوان انرژی، عملکرد فیزیکی را بهبود بخشد